Ta din längdskidåkning till nästa nivå

Träningsprogram för längdskidor online

Längdskidor är en väldigt konditionskrävande idrott som ställer stora krav på din fysiska förmåga och teknik. Beroende på vilken distans i längdskidåkning som du satsar på kan det vara svårt att veta vilka pass som du bör prioritera. Med VaistoKonditions träningsprogram får du ett skräddarsytt upplägg som utgår från dina förutsättningar och den tid som du har tillgängligt för träning. Vi har erfarenhet av att ta fram effektiva träningsprogram för Nordenskiöldsloppet, Vasaloppet och kortare skidlopp som Tjejvasan.

Tidsoptimerade och genomtänka träningsprogram för längdskidåkning

valla längdskidor

Våra träningsprogram för längdskidor baseras på välstuderade träningsprinciper från idrottsforskningen. Genom att succesivt öka träningsbelastningen och genom att lägga in välgenomtänkta perioder för återhämtning skapar vi optimala förhållanden för din utveckling. I ditt träningsprogram för längdskidåkning får du tydliga förklaringar på hur träningspassen ska genomföras och vad som är syftet med respektive träningspass.  Vi kan även hjälpa till med vallatips, köpråd för skidutrustning och teknikanalyser via video.

För att göra det ännu bekvämare för dig sker all coaching 100% online. Du kommer åt ditt träningsprogram oavsett var du befinner dig via vår träningsplattform Trainingpeaks.

Skidträning året runt

Våra träningsprogram för längdskidåkning kräver ingen specifik utrustning utöver den utrustning som vanligtvis används i skidträning. För att få ut det mesta av ditt träningsprogram rekommenderar vi dock att du ska ha en träningsklocka eller en träningsapp med stöd för pulsmätning. Beroende på din ambitionsnivå kan det också vara rekommenderat att införskaffa sig rullskidor inför sommarträningen, då grenspecifik konditionsträning även har en positiv effekt på din teknik. Om du inte har tillgång till rullskidor går det även att byta ut en del av träningen mot löpning och Skierg. Självklart kan vi även anpassa ditt träningsprogram så att den fungerar med din satsning mot En Svensk Klassiker.

OCH KOM IHÅG… Våra träningsprogram för längdskidåkning är godkända så att du kan utnyttja ditt friskvårdsbidrag på dem.  Vi samarbetar med de största friskvårdsleverantörerna i Sverige och ordnar även eventuella friskvårdskvitton på nolltid.

Varukorg