Följ din instinkt,
uppnå din potential.

Vår träningsfilosofi

Vår bild av konditionsträning är att det krävs en långsiktig och genomtänkt planering för att utvecklas. Vi tillämpar därför grundläggande träningsprinciper i alla våra träningsprogram. Våra träningsprogram ökar succesivt i belastning, men med genomtänkta perioder för vila för att din kropp ska hinna anpassa sig till träningen. Vi är säkra på att oavsett vilken nivå du befinner på dig just nu så kan du dra nyttja av ett strukturerat träningsprogram. Det gör träningen roligare eftersom varje pass får ett tydligt syfte och passar dig perfekt som inte har oändligt med tid att lägga på träning. Det ger också oss möjligheten att tillsammans planera dina formtoppar, så att du får mest ut av den kapacitet som du har på tävlingsdagen.

Alla våra träningsprogram baseras på etablerad idrottsforskning. Vi på Vaisto tror starkt på den forskning som sker på området och tillämpar relevanta delar av den i träningsplaneringen. Vi håller oss uppdaterade om den senaste forskningen och värderar alltid enstaka studier i förhållande till forskningsläget i stort. Resultat från metastudier utgör en central del i vår träningsplanering. Vi kombinerar de kunskaper vi har fått från forskningen med våra erfarenheter som tränare för att utforma ett träningsprogram som går ihop med din livssituation och dina mål.

Möt din vaistocoach

Joonas Lämsä är licensierad personlig tränare och kostrådgivare. Han är även utbildad civilekonom inom redovisning. Joonas har lång erfarenhet från konditionsidrotter och ett stort intresse för idrottsforskning. I sin roll som personlig tränare kombinerar Joonas sin praktiska träningserfarenhet med kunskaper från etablerade träningsstudier för att utforma ett tidsoptimerat träningsprogram för dig. Joonas är specialiserad på konditionsträning och utövar själv alla idrotter som han coachar i.  

Snabbfakta om Joonas:

Löpning 10km: 33:58
Vasaloppet 90km: 4:46
Vansbrosimningen 43:36
Lidingöloppet 30km 1:59:48
FTP cykling: 299w (4,28w/kg)
Nordenskiöldsloppet 220km 2017
1:a Umeå Swimrun 2019
2:a Laponia Triathlon Ironman 2022
Medeldistans Triathlon 4:22

Varukorg