Friskvårdsbidrag för träningsprogram och PT Online

Många arbetsgivare erbjuder friskvårdsbidrag till sina medarbetare. Men vad menas egentligen menas med ett friskvårdsbidrag? Och går den att nyttja till personlig träning online (PT Online)? I vår artikel går vi igenom vad som gäller och hur du kan använda ditt friskvårdsbidrag på träningstjänster online.  

Vad är PT Online?

PT Online är en förkortning av personlig träning online och kan förklaras som ett samlingsnamn för träningstjänster som erbjuds via internet. Våra träningspaket som innefattar coaching, kostrådgivning och individanpassade träningsprogram är exempel på tjänster som kan anses klassas som ”PT Online”.

Vad är ett friskvårdsbidrag?

Ett friskvårdsbidrag kan förklaras som ett årligt fastställt belopp som många arbetsgivare erbjuder till sina medarbetare/anställda. Bidraget kan användas för att betala motion och annan friskvård. Friskvårdsbidraget kan endast utnyttjas mot de tjänster som Skatteverket har godkänt och kan alltså inte bytas ut mot kontanter.

Hur mycket brukar man få i friskvårdsbidrag?

Det finns inget lagkrav på att du som anställd ska få friskvårdsbidrag, men ett vanligt belopp som flertalet arbetsgivare erbjuder sina anställda ligger mellan 1000-5000kr. Det maximala beloppet som en arbetsgivare kan ge i friskvårdsbidrag är 5000kr.

Hur länge gäller mitt friskvårdsbidrag?

Ditt bidrag för friskvård gäller vanligtvis under ett kalenderår, det vill säga mellan 1 januari och 31 december. Du får tillgång till ditt friskvårdsbidrag i början av året.

Om du inte har utnyttjat ditt friskvårdsbidrag under året så tappar du bidraget för det kalenderåret. Med andra ord så går det inte att spara och flytta bidraget till ett senare år.

Hur fungerar friskvårdsbidraget?

Som vi tidigare nämnde kan bidraget endast användas för de friskvårdsaktiviteter och friskvårdstjänster som Skatteverket har godkänt. Exempelvis har Skatteverket godkänt att friskvårdsbidraget kan användas på personlig träning och träningsprogram online.

Sedan beror det på hur din arbetsgivare har valt att hantera sin administration av friskvårdsbidraget. Om din arbetsgivare använder sig utav en friskvårdsportal som Actiway, Wellnet eller Epassi går köpet smidigt till.  Antingen räcker det att du identifierar dig på ett giltigt sätt hos din friskvårdsleverantör eller gör köpet direkt i din friskvårdsportal/friskvårdsapp för att utnyttja ditt friskvårdsbidrag.

Om din arbetsgivare inte är ansluten till någon friskvårdsportal brukar det fungera så att du betalar friskvårdstjänsten själv, får ett kvitto från leverantören och redovisar sedan kvittot till din arbetsgivare. Sedan får du ditt friskvårdsbidrag utbetalt i samband med nästa löneutbetalning.

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag hos VaistoKondition AB för PT-Online?

Vi på VaistoKondition AB är flexibla av oss för att göra det så enkelt som möjligt för dig. Vi är anslutna till ett flertal friskvårdsportaler och ordnar även ett friskvårdskvitto snabbt ifall det skulle behövas. Du kan därmed utnyttja ditt friskvårdsbidrag på våra träningsprogram/coaching (PT-online) genom att följa de anvisningar som finns i er friskvårdsportal. Ofta räcker det att ni legitimerar er för oss för att kunna genomföra köpet via er friskvårdsportal.

Ifall ditt friskvårdsbidrag inte räcker till för att betala hela träningstjänsten, kan du betala överskjutande del med dina egna pengar. Hör av dig ifall du behöver hjälp eller om du har några funderingar.

Vi samarbetar med följande friskvårdsportaler:

träningsprogram friskvårdsbidrag
Här kan du handla med Actiway
Varukorg